Tilbake til forsiden

 

Juncker har lovet raske
visabeslutninger for Kosovo, Georgia og Ukraina.
Tyrkia er allerede ombord.

 

Åpner for nye millioner 

Av Jan Herdal
Publisert 12. januar 2016

Nomenklaturet prøver å skape et inntrykk av at det har kontroll, og at det verste av migrantkrisa er bak oss. Det er en løgn. Noe av det siste EUs Überkommissar Jean-Claude Juncker lovet i 2015 var raske visabeslutninger for skakkjørte Kosovo, Georgia og Ukraina. Tyrkia er allerede ombord.

Med andre ord - i tillegg til Tyrkia vil EU åpne døra for 50 millioner mennesker i tre nye land som er rammet av krigens følger. Dette vil utvilsomt bringe Brexit nærmere, skriver Jack Montgomery i britiske Nei til EU (Leave.EU) på Russia Insider.

Det er forøvrig allerede flertall mot EU i UK.

Polen har allerede et stort problem med anslagsvis 300 000 - 400 000 illegale, ufaglærte arbeidere fra Ukraina, og landets president advarer mot hundretusener av nye dersom visumkravet oppheves. Forholdene har bare gått fra vondt til verre etter at USA/EUs kuppregjering overtok i Kiev.

Som Montgomery påpeker, dette presser ikke bare ned lønningene i Polen, det vil få en dominoeffekt inn i resten av EU. Og det handler ikke bare om Ukraina. Etter Mikael Saakasjvilis mislykte invasjon i Sør-Ossetia er det fortsatt 300 000 internflyktninger i Georgia. 80 prosent av dem er arbeidsløse og har gode grunner til å forlate håpløsheten i hjemlandet.

Når det gjelder Kosovo fastslo en EU-undersøkelse nylig at korrupsjonen florerer over alt i landet, inkludert i EUs egen representasjon. Kosovo er i tillegg kjent som et sentrum for organisert kriminalitet og for å være god grobunn for terrorisme. I i forhold til innbyggertall har Kosovo sendt flere terrorister til Daesh/IS enn noe annet land i Europa.

Taperne i dette politiske spillet blir som så ofte før vanlige mennesker og særlig lavtlønte, ifølge Montgomery. Derfor anbefaler Leave.EU å stemme nei. Slik kan landet gjenvinne kontrollen over egen utenriks- og migrasjonspolitikk, og kvitte seg med EUs tåpelige og stormannsgale eventyrpolitikk i det østlige Europa.