Tilbake til forsida

 

 

Mord som metode
er nå inkorporert i det
ukrainske statssystemet.

 

Goebbels-filialen


Sjefen for Ukrainas sikkerhetstjeneste SBU heter Valter Nalivaisjenko. Hans forbilde er OUN/UPA. Under sin leder Stepan Bandera var de Hitler-regimets viktigste støttespillere i Ukraina. Her "håndterer" de polske undermennesker i Volynja i Vest-Ukraina.

 

 Av Jan Herdal
Publisert 19. april 2015

I fem samfulle krigsår var Aftenposten Quisling-regimets og de tyske okkupantenes hovedorgan i Norge. I Aftenposten var enhver aktiv motstandsmann som ble fanget, torturert og drept av tyskerne en farlig terrorist og morder som fikk som fortjent.

Det begynte ikke der.

Aftenposten var fra starten av beundrer av og norsk støttespiller for Hitler-regimet. Da den tyske fredsforkjemperen og antinazisten Carl von Ossietzky, vinner av Nobels fredspris i 1936, ble pint ihjel i Hitlers konsentrasjonsleire, var også han en forbryter som egentlig fikk som fortjent.

Det er derfor et flashback når det er Aftenposten som i dag leverer den mest perfide Goebbels-propagandaen fra dagens Ukraina. Avisa forsøker å unnskylde og bortforklare systematiske og planmessige politiske drap - for egentlig er det jo ofrenes egen feil. På Aftenpostens førsteside på nettet ble denne saken innannonsert med at det nå kryr av "konspirasjonsteorier" i Kiev.

Det er ingen konspirasjonsteori at Kiev-juntaen er det første regimet i Europa som systematisk rehabiliterer nazismen, skriver om historiebøkene, skjender og river krigsmonumenter og erstatter dem med monumenter over sine nazi-helter. For dagens ukrainske regime er det SS-divisjonene og jøde- og kommunistmorderne som er fortidas helter.

At dette systematisk forties i vestlig presse er heller ingen konspirasjonsteori.

Det er som om Angela Merkel skulle ha rehabilitert Adolf Hitler, benektet holocaust og satt opp en statue av Hitlers propagandaminister Josef Goebbels i Forbundsdagens Presseamt.

Det er ingen konspirasjonsteori at lederen for Ukrainas sikkerhetstjeneste SBU heter Valentin Nalivaisjenko, og at han offentlig har uttalt at han vil benytte metodene til OUN og deres opprørshær UPA. Dette var Adolf Hitlers ukrainske samarbeidspartnere. Foruten masseslakt av jøder og polakker, bestod deres "sikkerhetsmetoder" i fengsling, tortur av og drap på politiske motstandere.

Mord som metode er nå inkorporert i det ukrainske statssystemet.


Stepan Bandera på sokkel i Lvov i Vest-Ukraina, et senter for jødeutryddelsene. (TASS)