Tilbake til forsida

 

 

Russisk avis? Moscow
Times har en tidligere
CIA-kontraktør som sjef.

 

Fra CIA til Moscow Times


Restene av Malaysian MH17 som ble skutt ned i Ukraina i fjor sommer.

 

Av Gordon Duff
Publisert på oljekrisa.no 20. mai 2015

En artikkel i Moscow Times har avfødt en rein storm av relatert svart propaganda fra ulike organisasjoner. Det er ingen overdrivelse å si at disse organisasjonene, eller snarere frontene, støtter terror og folkemord.

Les også: Leserne lei av ensidig mainstream.

17. juli 2014 styrtet en Boeing 777 tilhørende Malaysian Airlines i Ukraina. Alle ombord omkom. Om vi benytter standard analytisk metodologi for etterretning og psykologisk krigføring, har en aparte publikasjon, The Moscow Times, praktisk talt innrømmet at både Kiev og trolig Israel stod bak terrorangrepet på MH17. Det skal vi komme tilbake til, men først noen ord om Moscow Times.

Det kan nesten virke som om Moscow Times har som hovedoppgave å forvrenge nyhetsdekning og analyser av nedskytingen av MH17. Metoden er helt klart "store løgner" dels på egne sider, dels gjennom Novaja Gazeta. Begge benyttes til å publisere tildelt materiale og svart propaganda fra etterretningsorganisasjoner som så resirkuleres som uavhengig pressestoff til vestlige ledere som kanskje ikke en gang skjønner hva de er utsatt for.

Moscow Times presenteres i USA som en ledende russisk avis av høy standard og med bred tillit. Sannheten er at den har et opplag a la en handleguide i en mindre by, og kan i dag knapt nok kalles en avis i det hele tatt.

Eier er Sanoma Corporation, et obskurt medieselskap ledet av Arthur Hoffman, tidligere ansatt i Booz Allen Hamilton, et av CIAs mange kontraktørfirmaer. Før det var han i Arthur Andersen, det nå punkterte revisjonsfirmaet som en gang tilhørte "de fem store". I 2001 ble selskapet tiltalt for omfattende lovbrudd etter å ha vært dypt involvert i Enron-skandalen. Enron var den største svindelen i USAs historie, og førte til at 20 000 ansatte mistet både jobben og pensjonen, samt at selskapets aksjeeiere tapte ca. 2 billioner kroner.

Enron-bossen Kenneth Lay var en av president George W. Bush sine nærmeste venner og hans største økonomiske sponsor. Lay døde noen uker før han skulle begynne å sone en fengselsstraff som langt ville ha overgått hans forventa gjenværende leveår.

Kiev-regimet, med hjelp av hemmelige tjenester spesialisert på elektronisk krigføring (ECM), mest sannsynlig Israel, skjøt ned MH17 som ledd i en serie av terror- og falsk flagg-angrep. Russland offentliggjorde avlyttet kommunikasjon som viste at USA var involvert i arrangerte terrorangrep i Ukraina der Russland skulle få skylda. Forfalska bilder av tankkolonner, foreldet satellittmateriale og ubekrefta "øynevitneskildinger" ble glemt like raskt som de ble avslørt. Denne prosessen pågår løpende.

Massakren i Odessa og ett eller flere angrep på Donetsk med taktiske raketter slo an tonen for en av de skitneste konflikter i historien. Å skyte ned et passasjerfly fullt av uskyldige og skrekkslagne mennesker er en handling som Kiev-juntaen neppe vil ha større motforestillinger mot.

Det bør være nok å si at omfattende undersøkelser som ikke er blitt seriøst imøtegått indikerer at MH17 ble skutt ned av ett eller flere fly.

USA har både høyoppløst satellittdekning av Ukraina og to aktive AEGIS radarstasjoner på plass. Den ene er plassert i Romania og overvåker et område som dekker Svartehavet og hele landområdet inkludert Hviterussland og Kaukasus. Siden USA ikke har presentert noe materiale, er det rimelig å anta at bevisene ikke rammer Russland. USA pleier ellers ikke å nøle med å løpe til FN med materiale. General Colin Powell kan fortelle oss alt om det.

Den største enkeltkontroversen om MH17 gjelder den russiske radarsporingen av ett eller flere kampfly i nærheten av MH 17 da det ble skutt ned. Alle kampfly i området var juntaens. Kiev innrømmer at de hadde to SU-25 nær MH17, men sa at disse bare kunne nå en høyde på 20 000 fot, og derfor ikke kunne være de skyldige.

Det reiste to spørsmål:

1. Kan SU-25 fly høyere enn 20 000 fot?
2. Hvorfor tro Kiev når det gjelder flytype?

Undersøkelser brakte for dagen:

1. Et SU-25 kan fly opp til 52 000 fots høyde, ifølge flere piloter som har fløyet over 45 000 fot med flyet.

2. Det er dokumentert at israelsk ECM-utstyr ikke bare kan manipulere hva slags type fly som blir "sett" av radaren, men også dets høyde, fart og til og med lokalisering.

Moscow Times eksponerte seg for hele etterretningsverdenen da avisa nylig erklærte at den satt på en hemmelig russisk rapport som sa at MH17 ble skutt ned av en BUK-rakett avfyrt fra et område kontrollert av militante støttet av Kiev.

For uinformerte vil denne historien kunne kvele den langt bedre underbygde og sannsynlige oppfatning at det var Kievs kampfly som skjøt ned MH17. Det er en snedig vri å tillegge dette russiske kilder. Russland har frontet flyteorien, basert på radarbilde og tekniske bevis.

Det er selvsagt umulig å bevise at Kiev brukte en BUK-rakett, helt enkelt fordi de brukte ett eller flere fly. Hva så med den russiske rapporten? Den fins ikke. Den er laget av The Moscow Times, Novaja Gazeta, Radio Liberty og til sjuende og sist The Hoover Institution.

1. Ingen så en BUK-rakett skytes opp midt på dagen, selv om den ville ha vært lett synlig for inntil 50 000 mennesker.

2. "Informasjon" som utelukker ukrainske kampfly basert på flyenes ytelse og teknisk bevis er grunnløs, fabrikert og lett å tilbakevise.

3. "Informasjon" som viser novorussisk bruk av BUK er grunnløs.

Bare én hypotese gjenstår: Kiev dirigerte MH17 inn over det omstridte området og fulgte det med jagerfly som skjøt det ned over opprørskontrollert område, for deretter straks å lansere historien om at flyet var skutt ned av den rakett.

Wikipedias MH17-side gjør det etter mitt syn klart at israelsk etterretning var innblandet. En vanvittig ensidig Wikipedia-side med påfølgende "diskusjon" sporer en dekkoperasjon til Tel Aviv-baserte Wiki-redaktører ansvarlige for andre israelske prosjekter, som hvitvasking av folkemordet i Gaza i 2014.

Propagandaen oppstår i blogger som Novaja Gazeta, og migrerer til Moscow Times, som benyttes som kilde for artikler i Wall Street Journal og New York Times. Men alt er hentet ut av den tynne luft.

Novaja Gazeta ble nylig tvunget av de russiske myndighetene til å fjerne en historie om den unge, stygt forbrente russeren Dorzhi Batomunkujev som hadde vært i Ukraina.

Ifølge Novaja Gazetas intervju med Dorzi hadde Russland helt enkelt invadert Ukraina. Hvorfor de ikke tok Kiev med det samme og fylte bajonettene sine opp med byens modige om heller fascistiske forsvarere, sier avisa ikke noe om.

Vi husker de manipulerte fotografiene av russiske tanks som angivelig krysset grensa til Ukraina og alle  satellittbildene som ble presentert i vestlige medier. De mest pinlige var de som viste seg å stamme fra tidligere felles russisk-ukrainske militærøvelser.

Vi ser de samme navn, de samme fjes, de samme historiene, det samme spill fra den gamle kalde krigen til dagens moderniserte versjon. Vi ser også forbindelsene. De gamle krigene er de samme som dagens. Og krigen i Ukraina er den samme som krigene i Syria, Iran og Afghanistan, kanskje også Kenya og andre steder.

(Oversatt, bearbeidet og forkortet av oljekrisa.no. Gordon Duff er seniorredaktør og styreformann i Veterans Today. Opprinnlig artikkel på engelsk her.)