Tilbake til forsida

 

 

"Snikskytterne på Maidanplassen
er bare et av midlene i kampen
som nå går på «Det store sjakkbrettet»,
bare et trekk for å skape en
bedre posisjon på dette brettet."

 

- Snikskytterne på Maidan
var georgiske leiemordere


Etter alt å dømme var det georgiske snikskyttere, i sin tid trent av amerikanske kontraktører, som utførte drapene på Maidanplassen i Kiev.

 

Av Knut Lindtner
Publisert 21. mai 2014

Ifølge Henry Kamens og New Eastern Outlook er spørsmålet om hvem som stod bak drapene på demonstranter og politifolk på Maidanplassen nå avklart. Mediene har tiet ihjel telefonsamtalen mellom den estlandske utenriksministeren Urmas Paet og EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton hvor følgende utsagn fant sted:

Paet: Det er økende bevis for at det er de nye myndighetene i Kiev som står bak både drapene på politifolk og demonstranter.

Og Ashtons svar er også fortiet: - Vel, ja, det er virkelig forferdelig.

Paet sa også under samtalen at det var en økende forståelse at det ikke var Janukovich, men noen fra den nye koalisjonen som stod bak drapene.

Ifølge Kamens var det trente snikskyttere fra Georgia som var hyret inn til denne jobben. De har vært trent av amerikanske kontraktører i Georgia fra før krigen med Russland i 2008. Det ble først nevnt for noen uker siden i Interpress News at fire av snikskytterne var georgiske nasjonalister. Kilden var den georgiske generalen Tristan Titelashvili som seinere bekreftet dette på russisk TV. Han påstod dessuten at de var under kommando av den tidligere presidenten i Georgia, Mikhail Saakashvili. Snikskytterteamet var ledet av Targamadze og Baramidze, begge tidligere regjeringsmedlemmer i Georgia, men nå med arrestordre mot seg for handlinger de var med på under den regjeringen.

Kamens nevner også andre omstendigheter som peker i samme retning, f. eks. at de var trent i Georgia før 2008-hendelsene, under ledelse av John Giduck, grunnleggeren av Archangel Group, en USA-basert sikkerhets- og antiterrororganisasjon.

Hele artikkelen kan leses på engelsk her.

Hvis dette er er riktig er det nok et signal om at det er krefter her som ikke viker fra noen midler for å oppnå sine mål. Og som USAs viseutenriksminister Nuland sa i en lekket telefonsamtale - USA har brukt 5 milliarder dollar for å få til regimeendring i Ukraina. I den samme samtalen kom den nå kjente uttalelsen »Fuck EU», som bare har mening i sammenheng med midlene USA hadde brukt på regimeendring.

USA har et eget CIA-program for regimeendringer i land der de finner det hensiktsmessig ut fra USA-regjeringens interesser. Litt om hvordan programmet fungerer finner en på norsk her.

Og for de som er i tvil er land som tidligere Jugoslavia, Libya, Syria, Cuba, Venezuela og altså Ukraina med på listen over stater som har blitt utsatt for dette programmet. Det er grunn til å tro at andre latinamerikanske land også står foran nye «frihets-demonstrasjoner» startet av studenter, f.eks. i Equador og Bolivia.

Dette handler ikke om frihet og demokrati, men om verdensmakt. Hvis en slipper tak i ordene og ser på det som skjer, kuppes altså nå lovlige og demokratisk valgte regjeringer (f. eks. Ukraina). Andre demokratisk valgte regjeringer (Venezuela) forsøkes kuppet, og andre velfungerende stater knuses militært (Libya, Jugoslavia) og ender opp i kaos og desorganisering.

Snikskytterne på Maidanplassen er bare et av midlene i kampen som nå går på «Det store sjakkbrettet», bare et trekk for å skape en bedre posisjon på dette brettet. Vår allierte er drivkraften, den som fører brikkene. Vi kan risikere at vårt land blir en brikke som under spillets gang må ofres.