Tilbake til forsida

 

 

- De har allerede gitt ordren om å bruke
militær makt mot sivile. Hvis ikke
militærmaskinen stoppes, vil tapene bare øke.
Russlands forsvarsminister Sergei Sjoigu.

 

En ny NATO-krig er i gang


Russisk satellittfoto viser en liten del av en massiv militæroppbygging fra regimets side rundt de ukrainske opprørernes sentrale by Slavjansk.

 

Av Jan Herdal
Publisert 27. april 2014

Med NATO, USA og EU i ryggen har den illegale, fascistinfiserte kuppregjeringa i Kiev allerede startet krigen mot sin egen befolkning. Ingen må være i tvil om at disse kreftene er villige til å skape et nytt Syria i Europas hjerte.

Klasseperspektivet i konflikten er klart til stede. Donbass er Ukrainas industrielle hjerte. Bare kullgruvene omfatter 400 000 arbeidsplasser. Victor Janukovitsj og Regionpartiet oppnådde
70-90 prosent oppslutning
i Øst-Ukraina i presidentvalget i 2010. Når prøver kuppregjeringa å sabotere valgkampen til Regionpartiets kandidat Oleg Tsarev. 

En kilde i det russiske forsvarsdepartementet sier at Kiev har samlet totalt 160 tanks, 230 panservogner og minst 150 artilleri- og rakettsystemer, inkludert "Grad" og "Smersj" multirakettutskytere, samt 15 000 soldater, i området rundt Slavjansk, et holdepunkt for det østukrainske folkelige opprøret. Den militære styrken er helt uproposisjonal i forhold til byens sjølforsvar, og er nok til å utslette hele Slavjansk med innbyggere og det hele, sier kilden.

- De har allerede gitt ordren om å bruke militær makt mot sivile. Hvis ikke militærmaskinen stoppes, vil tapene bare øke, sa Russlands forsvarsminister Sergei Sjoigu sist uke.

Sist Grad-raketter ble brukt i stort antall mot sivile mål var i 2008 da Georgia angrep Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali (med USA og Israel som drivkrefter og marionetten Sakasjvili som redskap) og massakrerte et tusentall sivile. Putins svar er i vest seinere omskrevet til at det var russerne som begynte, og myten dukker opp i alle NATOs idiotmedier med jevne mellomrom.

Lederen for nyfascistiske Høyre Sektor i Ukraina, forbryteren Dimitri Jarosj, har meldt at han flytter hovedkvarteret til Dnjepropetrovsk i Øst-Ukraina, og er i ferd med å opprette en ny paramilitær skvadron i nært samarbeid med myndighetene. Også den nye "nasjonalgarden" som er opprettet av kuppmakerne er gjennomsyret av fotballpøbler, voldsromantikere og høyreekstremister. Amerikanske og britiske spesialstyrker er ganske sikkert allerede på plass.  

Dette er ikke noe annet enn kimen til dødssvadroner av latinamerikansk type. At disse styrkene av lokalbefolkningen ansees som fremmedelementer og okkupanter i den østlige delen av Ukraina er det liten tvil om.

En spesialavdeling fra regimets sikkerhetsstyrker kledd i kamuflasjeuniformer og bevæpnet med M-16-rifler angrep lørdag en av opprørernes veisperringer ved et ammunisjonslager ved Volodarskigruva, mellom byene Artimovsk og Soledar. Ifølge øyenvitner skal de ha kommet med helikopter. Tapstallene divergerer, men det later til at opprørerne har beholdt kontrollen over posten og har fått hjelp av forsterkninger fra byen.

 


Tre etterretningsoffiserer fra Kiev-regimet er tatt til fange av opprørere i Donetsk-regionen. (Foto: ITAR-TASS)

 

ITAR-TASS rappporterer at folkemilitsen i Donetsk-regionen har tatt til fange tre offiserer fra regimets sikkerhetstjeneste i Kiev. De tre, en kapteinløytnant, en major og en kaptein, hadde til oppgave å utføre etterretningsoppdrag samt å bortføre Igor Bezler, leder for sjølforsvarsstyrkene i Gorlovka. Leder for sjølforsvarsstyrkene i Slavjansk, Igor Strelkov, sier de tre vil bli holdt i varetekt med sikte på fangeutveksling.

I byen Kramatorsk har selvforsvarsstyrkene fått utstyr til å fjerne miner utlagt av Kievs militærstyrker under den såkalte "antiterroroperasjonen", ifølge ITAR-TASS. Det har vært flere rapporter om at hæren har minelagt jordene rundt byen. En stringer for Russia Today, Graham Phillips, har tatt dette bildet som skal vise minefelt lagt ut av den ukrainske hæren nær byen Izytum i Kharkov-regionen, ca. 70 kilometer fra Kramatorsk:

View image on Twitter

 

Tross sterkt press, også fra russisk side, har føderalistene i Donbass vært uvillige til å frigi militærobservatørene fra OSSE, som er holdt i varetekt siden fredag. Gruppen består av offiserer fra flere NATO-land samt Sverige. Den er i Ukraina etter invitasjon fra Kiev-regimet. Strelkov sier den var engasjert i etterretningsvirksomhet. Svensken ble sluppet fri søndag kveld av helseårsaker.

- Teamet omfatter etterretningsagenter som opererte med krypterte beskjeder. En bulgarer hadde en notepad med innhold på russisk som bekreftet hemmelig aktivitet, sier Strelkov.

Opprøret brer seg til stadig nye byer. I byen med det symboltunge navnet Stakhanov i Lugansk-regionen har føderalister samlet seg nær rådhuset og reist barrikader, ifølger lokale medier. Lørdag kveld holdt bybefolkningen møte og bestemte seg for å opprette en milits til forsvar mot ukrainske militærstyrker og Høyre Sektor.

Her er hva lederen for det største partiet i kuppkoalisjonen, Julia Timosjenko, vil gjøre med russerne: - La oss ta til våpen og gå og drepe disse fordømte russerne sammen med lederen deres, sa hun i en verfisert telefonsamtale som ble avlyttet av russisk etterretning og lekket.

Ikke underlig at både den russiske minoriteten og andre ukrainere finner behov for sjølforsvar mot slike krefter. Den samme Timosjenko åpner nå for å droppe hele presidentvalget og la parlamentet, der hennes parti står sterkt, velge president. Så mye for multimilliardærens respekt for folkeviljen.

Ifølge enkelte kilder har hun svindlet det ukrainske folk for ufattelige 60 milliarder kroner. Noe av det første kuppregimet gjorde, var å oppheve svindeldommen mot henne. I stedet har det nå satt i gang forfølgelse av dommerne som dømte henne.