Tilbake til forsida

 

 

Fascist beordret blodbad


Fascisten Andreij Parubiy beordret blodbad.

 

Av Jan Herdal
Publisert 11. april 2014

Da fristen gikk ut i dag, nektet det ukrainske politiets terrorenhet Alfa å utføre en direkte ordre fra kuppregjeringa i Kiev om å storme bygningene som er okkupert av prorussiske demonstranter i de østukrainske byene Donetsk og Luhansk, ifølge lokale medier. Dette avverget etter all sannsynlighet et blodbad.

Ordren ble gitt av første visestatsminster Vitalij Jarjoma og Andreij Parubiy, sekretær i landets sikkerhets- og forsvarsråd. Parubiy er kjent for leserne av oljekrisa.no. Han var med å stifte det nynazistiske partiet Ukrainas sosialnasjonale parti, seinere omdøpt til Svoboda, men har seinere trukket i dress og slips og meldt overgang til Julia Timosjenkos Fedrelandsparti.

Hendelsen illustrerer hvor livsfarlig det er å ha slike folk i sentrale maktposisjoner i sikkerhetsapparatet. En antiterrortropp som Alfa er ingen vanlig politienhet. Taktikk, operasjonsmønster og bevæpning tilsier et blodbad hvis den først hadde gått til angrep, og demonstrantene hadde forsvart seg.

- Vi akter å holde oss strengt til loven. Vår oppgave er å frigjøre gisler og bekjempe terrorisme, sa en Alfa-leder.

Dette forklarer også løgna som har versert i vestlig presse, herunder Aftenposten, om at det ble holdt gisler i Luhansk, med kilde "Ukrainas sikkerhetstjeneste". Dette var ikke noe annet enn et forsøk på å legitimere bruken av Alfa-troppen.