Tilbake til forsida

 

 

Innpå 1,5 mill. mennesker er jaget
på flukt, og minimum 5 000 mennesker
drept, mange av dem sivile, etter at Kiev
begynte sin straffeekspedisjon mot de ulydige i øst.

 

En slutt på terroren

 

Av Jan Herdal
Publisert 25. januar 2015

Novorossia Today meldte søndag at sjølforsvarsstyrkene gjennomførte massive artilleriangrep, og gikk på offensiven praktisk talt over hele fronten mot Kiev-juntaens styrker, ved Avdeevka, Mariupol, Debaltsevo, og Mariinka.

Ifølge byrået trakk juntastyrkene seg tilbake fra Dsjersjinsk. De ble satt under angrep ved Krimskoje, Popasnaja and Troitskoe, og de skal være i ferd med å bli innestengt slik det skjedde i sommer. Da endte det med en militær katastrofe for Kiev.

I Gorlovka ble landsbyen Sjuma renset. Krasnij Parnizan og Verjnetroitskoje var erobret. Kamper pågikk i Avdeevka, skriver Novorossia Today. Landsbyen Peski er erobret. Forsøk på motangrep fra Kievs side skal være mislykket. Fronten deres ved Bamotovskij skal ha sluttet å eksistere. Junta-styrkene rømte i panikk fra Jasjnovataja.

Da våpenhvilen ble inngått i fjor sommer, skreiv jeg at den neppe kunne holde, og i med at det sto igjen tungt væpna, fascistiske lommer på territoriet til Novorossia.

Under hele våpenhvilen har da også disse drevet systematisk terrorbombing av sivile områder, uten at verken vestlige politikere eller medier har leet på et øyelokk. I den grad den i det hele tatt er registrert, har det i vest har vært en terror uten avsender, om de da ikke har forsøkt å beskylde opprørerne for å terrorbombe sine egne områder.

Innpå 1,5 mill. mennesker er jaget på flukt, og minimum 5 000 mennesker drept, mange av dem sivile, etter at Kiev begynte sin straffeekspedisjon mot de ulydige i øst. Sivilbefolkningen er blitt utsatt for blokade og forsøk på utsulting. Når Russland har sendt inn humanitær hjelp, er den mistenkeliggjort og forsøkt stoppet av vest. Russland har gjentatte ganger forsøkt å få ørens lyd internasjonalt for denne terroren, uten at det har lyktes.

Men nå, når Novorossia endelig har fått nok og bestemmer seg for å prøve å få en slutt på den, var Britannia raskt på pletten med et forslag til FN-fordømmelse, som foreløpig er stoppet i sikkerhetsrådet av Russland. Diskusjonen om uttalelsen fortsetter.

Mange menneskeliv hadde blitt spart om opprørerne hadde gjennomført jobben i sommer og renset hele Novorossias territorium for fiendtlige styrker. Statsminister Aleksander Sakarsjenko i Folkerepublikken Donetsk erklærer at de ikke akter å gjøre samme tabbe denne gangen. La oss håpe de har styrke til å gjennomføre målsettingen.

Juntaen er på hæla. Det er innført unntakstilstand i naboregionen Dnjepropetrovsk. I Kharkov i nordøst eksploderte en bombe søndag, uten at noen er rapportert skadet. Det har vært flere bombeeksplosjoner i byen som er blitt karakteriserte som terroristangrep.

Vestens forsøk på en ny ekspansjonskrig, denne gangen i Ukraina, bør ikke sees isolert fra den økonomiske krisa i kapitalismen. Siste desperate påfunn i den sammenhengen er at sentralbankene til EUs medlemsland via Den europeiske sentralbanken ECB skal kjøpe statsgjeld for 500 milliarder kroner i måneden.

Denne offentlige gjelda blir igjen omgjort til de rikes formue. Pengene kommer til å gå rett i lomma på kapitaleierne, via et pill råttent finanssystem og børsene. Noe annet resultat blir det ikke av dem. Det har gått automatikk i dette nå. Profitørene ser ut til å ha oppfunnet et idiotsikkert system for egen berikelse. Det er bare en liten hake ved det - det er dømt til undergang.

Vesten vil ha full kontroll over Russlands naturressurser, primært oljen og gassen. Det er det endelige målet med frontavsnitt Ukraina.

 

Dette kartet ble offentliggjort 24. januar av sjølforsvarsstyrkene, og det hevdes at totalt 6 000 juntasoldater og fascistmilits er omringet gjennom knipetangsmanøvre (piler) ved kilen Debaltsevo (Дебальцево), Svetlogorsk (Светлогорск) og Uglegorsk (Углегорск).

Lykkes dette, kommer en stor kile inn i Donetsk-regionen til å forsvinne og fronten til å bli rettet opp, men mye av regionens territorium er fortsatt på juntaens hender.